Bestuur

Het bestuur van Stichting Nachamoe bestaat uit een klein team van betrokken vrijwilligers die één ding gemeen hebben: hun liefde voor Israël en het Joodse volk. Hoewel hun kerkelijke achtergrond divers is, vinden zij elkaar in de door God gegeven opdracht … Troost, troost Mijn volk …

Anneke Verhagen

Voorzitter

Al vanaf het eerste begin dat ik christen werd, ben ik bepaald bij het speciale plan dat God met het volk Israël heeft. Het is fascinerend om in de Bijbel te lezen hoe God Zijn volk leidt en beschermt. In 1994 kwam ik in contact met Nachamoe en raakte onder de indruk van de manier waarop vanuit deze stichting Joodse mensen ondersteund werden met geld, gebed en bemoediging. Ik beschouw het als een voorrecht dat ik bij Nachamoe betrokken mag zijn.
In Jesaja 43 staat: “Ik zeg tegen het Noorderland: laat Mijn volk gaan”. Wanneer wij kijken naar hoeveel Russische Joden zijn teruggekeerd naar Israël, dan zien wij hierin de hand van God. Hij maakt Zijn plannen waar! Ik realiseer me dat Nachamoe maar een klein radartje is in een veel groter geheel. Maar God gebruikt kleine dingen om Zijn grote plannen waar te maken.

Antoinette Derks

Penningmeester

Sinds december 2013 ben ik penningmeester van stichting Nachamoe. Ik ben getrouwd en samen hebben wij 2 kinderen en 5 kleinkinderen. 
Er was altijd al liefde voor Israël, het volk van God. 


Toen ik gevraagd werd om het penningmeesterschap over te nemen, hoefde ik daar ook niet lang over na te denken. De Heer had mijn hart al voorbereid. 


Op deze manier ben ik praktisch betrokken bij de opdracht die onze God heeft gegeven in Zijn Woord. Hij zegt: Troost, troost Mijn volk in Jesaja 40:1.

Ellis van der Woude-Ponsen

Secretaris

In 2016 liet God mij in Israël zien dat Hij écht bestaat. Daarna ging mijn hart voor Hem én Zijn volk steeds meer open. Ik weet dat Zijn woord waar is. En daarom weet ik ook dat Hij Zijn volk thuis zal brengen. Zijn eeuwenoude belofte komt uit. Nu! In deze tijd!

Ik ben blij dat ik onderdeel mag zijn van een organisatie die er voor zorgt dat Zijn volk ook thuis kan blijven. 

Joke Ponsen

In memoriam

De vraag van de Here God in Jesaja 51:19 “door wie zal Ik troosten”, heb ik jaren geleden beantwoord met de woorden “ik wil wel, maar weet niet hoe”. De Heer heeft voor deze opdracht een bijzondere weg geopend en hieraan vorm gegeven via stichting Nachamoe. Door jarenlang deze weg met God te gaan is mijn vertrouwen in Hem en Zijn Woord gegroeid tot een rotsvaste zekerheid en heb ik de eeuwige liefde van God voor Zijn volk leren kennen. Het is een enorme rijkdom en zegen geworden voor mij persoonlijk en Hij heeft mij geleerd dat Hij de weg baant en alles wat ik moet doen, is volgen.

Joke is in 1995 de grondlegger geweest van stichting Nachamoe. Tot haar overlijden in 2022 heeft zij haar leven gewijd aan Zijn troostwerk.